Vildmustprovning (kommer snart)

Vi på Blåsingsborg är ambassadörer för äppelgården Östersken, en liten ekologisk äppelgård precis söder om Kivik, ett stenkast från oss. Den produkten som produceras på Östersken kallas Vildmust, en lätt jäst alkoholfri äppelmust  
Ansvarig: Diego Vegas Skoglund, äppelodlare på Österlen.
Upplev Östersken, ett mikromusteri på Österlen. Förutom själva musten, så är hantverket på äppelgården Östersken en upplevelse i sig. Den starka äppelaromen, tystnaden som bryts av porlandet från vattenpressen och den outtröttliga närvaron av havshorisonten.
Vad är vildmust? Must som fått jäsa en smula är himmelskt god! Musten blir liksom “snällare”. Syran lägger sig och bubblor träder fram tillräckligt för att brusa vid upphällning och kittla skönt på tungan. En sofistikerad men väldigt läskande dryck. Inga tillsatser används, vilket också betyder att jästfällningen lägger sig på botten och vittnar om hantverket. Den är helt ofarlig och smakar nästan ingenting.
Under en vildmustprovning får ni prova olika typer av vildmust. Känna skillnaden i doft, smak och utseende. Uppleva karaktärerna av gårdens olika äpplen. Njuta av en safari bland äppelträden och lyssna till en berättelse av vildmustens utveckling från en driven entreprenör och äppelodlare.