Matlagningskurs (under utveckling)

Vill du ta nästa steg och utveckla din matlagning? Vi på Blåsingsborg har länge haft förmånen att få ha duktiga kockar i vårt kök. Nu tar vi nästa steg i utvecklingen genom att erbjuda matlagningskurser av olika mathantverk. 
Kursansvarig: Victor Schack, kökschef på Blåsingsborg. 
Tycker du precis som jag att det är fantastiskt roligt och kreativt att laga mat men fastnar också i gamla vanor? Som kökschef är det mitt ansvar att hitta inspiration och utveckla köket. 
För att utveckla din matlagning kräver det att du är lyhörd, ödmjuk mot dig själv och vill. Precis som min köksmästare har sagt till mig, vi lär oss någonting nytt varje dag. Matlagning handlar lika mycket om att göra något som att förstå vad du gör och varför.
Ni lär er att hitta smaker. Olika tekniker för att stycka, filéa och baka. Mitt mål med kursen är att ge er inspiration och självförtroende till att utveckla er egen matlagning. 
Planerade kurser 2021: 
– Köttskola, tillagningtekniker och hur man styckar.
– Fiskskola, tillagningstekniker och hur man filéar.
– Grönsakskola och tillagningstekniker.
– Bröd & bakning.
– Chokladpraliner, måla, temperera, gjuta och fylla.