Aktiviteter nära gården

I omgivningarna runt Blåsingsborg finns massor av härliga aktiviteter för er att ta er an. Besök äppelodlingar, vandra på Österlens vackra vandringsleder, njut av naturen på Stenshuvud eller varför inte gå en golfrunda på Österlens golfklubb Lilla Vik. Dessutom finns det även en vacker Kungsgård bara 300m från oss. Svabesholms Kungsgård. Här hinnar ni ett café, butiker och en fantastiskt vacker engelsk trädgård.

Tunnland av äppelodlingar

Vi på Blåsingsborg är ambassadörer för gården Östersken, en liten ekologisk äppelgård precis söder om Kivik. Här finns storslagen vy över Östersjön, Hanöbukten och Listerlandet långt vid horisonten.

Högt uppskattat naturreservat

Stenshuvuds Nationalpark med sin skarpa profil mot Hanöbuktens böjda strand har under långa tider lockat till sig människor. Redan på 1800-talet kom sällskap hit för att söka en stunds ro och njuta av områdets skönhet. Idag kan du i parken uppleva nästan alla Skånes naturtyper på en dag.

200 kilometer vandringsleder

Brösarps backar är för många själva sinnebilden av Österlen. Här blommar gullvivorna och här tuffar ångtåget genom det böljande landskapet. Brösarps backar är porten till Österlen.

Golfbanor i havsnära miljö

Österlens golfklubb Lilla Vik har seasidekänsla och löper delvis på Östersjöns strandbrink. Vackra naturupplevelser garanteras. Havsutsikten och den ypperliga kvalitén på banan ”där varje slag kräver golfslag” leder nästan alltid till en varaktighet och djup förälskelse.

Svabesholms Kungsgård

Bara 300m från Blåsingsborg så finner ni Svabesholms Kungsgård. Deras idé bygger på det äkta mötet mellan besökaren och gårdens genuina miljö och dess kringliggande natur.
Besök den omtalade engelska trädgården, ta en fika eller lunch i deras lantkök/café och strosa bland butiker.
Öppettider:
Torsdag – Söndag, kl 11:00 – 17:00